Rambo en rambo in Vietnam
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Marijn en Anke
31 Mei 2010 | Vietnam, Hanoi
Daar zijn we weer!! Na vele verzoeken, ja ja wat zijn we populair :)
Hier weer een sequel van marino en anky.
Die zijn we BTW kwijt, we denken dat ze er stiekem vandoor zijn gegaan met een olifant in het dierenpark (Kao yai park), waar we een flinke hike van 2 uur hebben gedaan (toch nog een beetje gewerkt aan onze vorm).
Nadat we Mark hebben gedumpt op bangkok airport (snik snik; zegt Anke), zijn we op weg gegaan naar Cambodja.
Met de bus naar Siem reap waar we Laura en Emma ontmoet hebben, die vervolgens een aantal dagen met ons mee zijn gereist.
In Siem Reap hebben we de prachtige Ankor Wat tempels bezocht. Zo geweldig imposant!! Alleen jammer dat Marijns lijf ff een off day had (spetterpoep blijft een hele zware opgave voor je lijf).
Maar gelukkig heeft een tempel heeeeel veel donkere hoekjes waar je je ding kan doen..... haha.
We hebben meerdere tempels bezocht en beklommen, en zijn met een tuk tuk overal naar toegereden aangezien het complex 10 km2 was.
's avonds hebben we in de Ankor what?? onveilig gemaakt samen met flip en flop (2 gezellige mannelijke engelse kappers :) en natuurlijk Laura en Emma. Was lekker om weer ouderwets te stieren, en natuurlijk een souvenir mee naar huis te nemen
:D
De volgende dag zijn we meteen door gegaan naar de hoofdstad van Cambodja (Phnom penh) waar we welgeteld 1 hele dag zijn geweest, we vonden de stad niet bijzonder.
Wel zijn we naar de killing fields en de S 21 geweest, een gevangenis tijdens het regime van de niet zo leuke Pol Pot. Zie wikepedia over de Rode Kmehr, erg indrukwekkend om alle gevolgen van het regime te zien.
Geen kattepis!!!
In de bus naar Ho chi min hebben we een gezellige Nederlander ontmoet, genaamd "ik wil alleen zijn" (Remy).
Ook hem hebben we op sleeptouw genomen :D daar zijn we inmiddels heel goed in geworden.
Dezelfde avond hebben we Vietnam ingeluid met een ouderwets potje Kingzen, wie kent het niet?? De Vietnamezen vonden ons geweldig al was het wel 1 groot raadsel voor ze. Helaas vonden wij de kater (5 op de schaal) minder.... maar ach die verdwijnt wel na een dagje hangen en eten :)
Het Vietnamese eten is namelijk HEERLIJK, zalig, mjam mjam.
Vandaag zijn we naar de Cu Chi tunnels geweest die de Vietcong hebben gegraven tijdens de Vietnam War. Heel klein moet je zijn om daar met je westerse dikke reet in te passen. Wij helden die we zijn: Marijn is na 3 meter omgekeerd en Anke toen de lampjes op waren (echt heel donker). Noem ons vanaf nu maar watje 1 en claustrofoobje 2.
Maar wat we nog veel geweldiger vonden was onze gids, ook wel de zingende gids. Het liedje Vietnam Ho chi min was voor hem zijn levenslied, Lee Towers is er niks bij :)
Overmorgen gaan we naar Hanoi (een rit van 30 uur), om vervolgens in 4 weken rustig naar beneden af te dalen. Om de treinkaartjes te boeken moesten we achterop de taximotorbike, door de jungle van Ho Chi Min. Wat een belevenis!!! Je ziet door de scooters de weg niet meer. Iedereen wil eerst, en alles krioelt door elkaar, maar onze chauffeurs waren erg betrouwbaar (alleen roken ze een beetje naar Wiskey maar daar houden wij wel van).
Nou lieve kijkbuiskindertjes dit was het weer voor vandaag, over een aantal weken het vervolg.
Doeiiiii
Dikke kus van Marino en Anky (waar zijn ze??? graag retour :( naar eigenaars)
Hier weer een sequel van marino en anky.
:D
Geen kattepis!!!
Het Vietnamese eten is namelijk HEERLIJK, zalig, mjam mjam.
Doeiiiii
Dikke kus van Marino en Anky (waar zijn ze??? graag retour :( naar eigenaars)
31 Mei 2010 - 13:14
Marieke:
heb ik de eer van de eerste reactie? -
31 Mei 2010 - 13:19
Marieke Z:
vergeet ik in de haast de groeten te doen. Geniet van de laatste weken dames. Het is er maar liefst 15 graden en zeer regenachtig. Een bruinings-inhaalmanoeuvre voor de Hollanders zit er niet meer in (door de aswolk?). We zijn bezig met een nieuw klusschema waar jij vast inpast.
Bye bye -
31 Mei 2010 - 13:24
Marijn En Anke:
Kort en bondig he??!! :)
Zo kan het dus ook.
En voor de foto's, sorry vergeten te draaien (draai het scherm maar).
Kus -
31 Mei 2010 - 13:55
Jos Z.:
Ria is op dit moment niet thuis maar ik weet zeker dat zij bij het lezen van de tekst zich weer helemaal thuis zou voelen in vietnam.Het angstige,benauwde gevoel van de tunneltjes.Kun je voorstellen ook ome theo is er door gekropen!!!!!!!En dan dat heerlijke drukke verkeer waar je de eerste dagen van schrikt maar na een paar dagen met een gevoel van ze geven je de ruimte (sociaal)om in alle rust de meest drukke verkeersader over te steken als je maar doorloopt.Een genot!!!!Mijn ervaring een prachtig land geniet ervan.En let op:de vrouwen doen het zware werk.Jammer dat dat hier.....Gr. Jos Z. -
31 Mei 2010 - 14:27
Annemarie:
Het ziet er weer fantastisch uit..... Leuk dat kingzen ook in Vietnam is geintroduceerd. Is Remy trouwens nog steeds Remy ;-) haha.... meiden leuk om jullie verhaal weer te lezen
tot snel x -
31 Mei 2010 - 16:18
Ka:
AAAHHHH wat heerlijk allemaal! Wat ik alleen mis is de inside-stories natuurlijk ;) (maar die horen we hier in het kikkerlandje dan wel). Hier ook dikke prima! Druk as usual, maar top! Dit weekend met z'n 'allen' naar Free Your Mind (wat gaan we jullie daar weer missen), om eens lekker uit ons dak te gaan! Verder gaan jullie Dennis waarschijnlijk ontmoeten wanneer jullie terug zijn. Hij komt nl waarschijnlijk even naar NL om dan pas naar Bali te gaan (TOF!)!
Ga nog lekker even door met enjoy-en en dan tot snel weer meisies!
Veel liefs! -
31 Mei 2010 - 19:39
Wilma:
Ook deze keer weer een leuk verslag, het blijft leuk om jullie verhalen te lezen!! Die tunnels zien er inderdaad erg smal uit.
Blijf ons op de hoogte houden de aankomende weken!!
Liefs Wilma -
31 Mei 2010 - 20:16
Annie:
Heel kort maar krachtig verhaal dames! En leuke foto's! De foto's van Mark van Thailand waren ook mooi! Anky, je staat er weer fraai op ;)
Ladies, suc6 met de treinreis...
Kus Annie -
31 Mei 2010 - 20:19
Frau Otta:
Nu al mijn nieuwe vriendjes kwijt?? Snik!! En ik mag ook al niet mee naar FYM :( -
31 Mei 2010 - 20:29
Mam Anja En Pap Jaap:
Hallo alletwee, fijn dat jullie nu in het mooie rustige Vietnam zijn. We genieten weer van de foto's. Zal oma weer gauw bellen hoor. Ik ga morgen ook een wereldreis maken . Met de bus met groep 7/8 'lekker' een dagje naar Hellendoorn.Wilde dat ik ook zo'n tuk-tuk had.Veel plezier verder en tot mails. Anja XXXXXX -
31 Mei 2010 - 20:34
Mark:
Dat moet je niet zeggen Annie ;-). Wat een heerlijk verhaal weer Anke en Marijn!!
Volgens mij wordt het als maar leuker! De reis volgorde is goed uitgekozen hoor!!!
Hier in Nederland is het maar nat hoor. Gelukkig wordt het komende dagen wel wat beter!! Kunnen we wat zon van jullie lenen?? -
01 Juni 2010 - 18:11
Juul:
Marijn Meezen..je gaat me toch niet vertellen dat je echt hebt zitten spetterpoepen in een heilige tenpel..?
Ward en ik gaan trwns naar één van die thaise eilanden op vakantie!! Je hebt me overtuigd! Tot over 40 dagen..xx -
01 Juni 2010 - 19:10
Eef:
Ow mijn god, ik denk dat ik ga stoppen met het lezen van jullie verhalen, ik heb veel te veel heimwee!!! Boeh boeh boeeoeoeoeoeh! Wij hebben serieus de Why Not? bar ook op de kop gezet, inclusief mijn eerste happy pizza daar. (slechte herinneringen komen opeens boven) Ik wou dat ik bij jullie was! Free Your Mind zaterdag kan me gestolen worden, IK KOM ERAAN!!!!
kus eef -
02 Juni 2010 - 08:11
Ria (mams):
Hoi lady's,
welkom in Hanoi. Na 32 uur busreizen? Zijn jullie onderweg nog uitgestapt of in 1 keer doorgereisd naar Hanoi??
Dan zijn jullie nu wel gaar, letterlijk en figuurlijk!
Als jullie maar genoten hebben van de mooie en zeer verschillende landschappen van Vietnam.
Rijstvelden, vlaktes, bergen, bossen. Geniet ze!! Trouwens, wij hebben vandaag en de komende dagen ook zon en het wordt zeker 22 graden, joepie!!Eindelijk!
Anke, de familiedag Zegers was leuk en jij krijgt de groetjes van hen en nog veel reisplezier.
Liefs. xxxxx
03 Juni 2010 - 05:17
Marijn :
Al 28 uur van de busreis gehad, en nog 20 uur te gaan! Pfffff... we zitten nu in Hue en moeten 5 uur wachten. Dat hadden ze ons niet verteld!! En geen wc op de bus... en tv is kapot... en stoelen kunnen niet rechtop... Reizen is leuk!!! :-) Haha, gelukkig meestal wel en dit overleven we ook wel weer!
En nee, juul, ik heb niet zitten spetteren in een heilige tempel... :-) Zo slecht ben ik toch niet opgevoed! Ik heb me per tuktuk naar de wc laten vervoeren. Lekker decadent!! Tjuus!!
kus Marijn -
11 Juni 2010 - 06:51
Plony:
He Hallo Marijn.
Wat een avontuur beleven jullie samen zeg,wat een andere wereld he. Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal doen.
Hier vanuit Helmond wens ik jullie nog een fijne tijd en geniet ervan.
Groetjes van Plony (afdeling de wingerd keyserinnedael) -
14 Juni 2010 - 10:01
Ria (mams):
en zijn jullie er klaar voor............. Holland-Denemarken. Hangen in Vietnam ook grote schermen om het voetbal te zien? Hier in Holland zijn ze een beetje gestoord vandaag. Maar dan wel prettig gestoord. Tot gauw mails. Liefs, pa en ma xxx