Geen Nepal maar Thailand!!
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Marijn en Anke
18 Mei 2010 | Thailand, Bangkok
Dag lieve trouwe lezers van Anke en Marijn, zoals beloofd zal ik (mark) vandaag een berichtje plaatsen over onze reis door Thailand. Zoals sommige van jullie al weten hebben we onze reis omgeboekt naar Thailand, in verband met de opstand in Kathmandu (Nepal). Inmiddels hebben we gehoord dat de rust daar is wedergekeerd en dat het nu in Bangkok heel erg onrustig is. Hebben wij dat even goed geregeld!! ;-)
Na een lange reis kwam ik dan eindelijk aan in Thailand en daar stonden Anke en Marijn op mij te wachten. Heel apart om de meiden na twee maanden weer te zien! Het was wel een beetje spannend om Anke weer te zien met ik toegeven ;-p. En voor Anke ook! Marijn vertelde dat Anke de laatste 2 dagen niet meer te houden was van de zenuwen en eigenlijk al een dag van tevoren op het vliegveld wilde gaan zitten wachten. Nadat we heerlijk hadden bijgeklets zijn we op weg gegaan vanuit het vliegveld naar het centrum. Bij het verlaten van het vliegveld kwam de warmte ons tegemoet. Dat was vooral voor mij even wennen! Even ter vergelijking, hier in Thailand is het 39 graden met een enorme hoge luchtvochtigheid....... We hebben dus eigenlijk constant het gevoel dat we in een sauna zitten en de druppels stromen constant van onze inmiddels goddelijk gebruinde lichamen af... :-)
In Bangkok hebben we niets gemerkt van de demonstraties die op dit moment aan de gang zijn. Wij verbleven in het toeristische gedeelte van Bangkok. De eerste 3 dagen in Bangkok hebben we lekker geshopt en rondgezworven. Hoe kan het ook anders als je met 2 meiden op vakantie bent ;-). Maar ik zelf heb ook een paar leuke dingen gekocht! Prachtige ordinaire hempjes ivm de hitte bijvoorbeeld... Kleding is onwijs goedkoop en alles is verkrijgbaar. Voor Anke en Marijn is het na 2 maanden India, heerlijk om in Thailand te zijn. Geen lange broeken en truitjes meer.... Mensen kijken je zelfs niet meer na als we over straat lopen! Dus de korte jurkjes worden in grote hoeveelheden binnen gehaald. De meiden hebben nu 2 backpacks per persoon... :-)
Op elke hoek van de straat staan kraampjes met heerlijk eten zoals noodle soep, pad thai, en verse fruit shakes. Marijn kon het zelfs niet laten om een heerlijk insect te proberen. Je kunt voor heel weinig geld echt lekker eten! Iedereen is tot laat op straat dus het is heel gezellig om 's avonds lekker buiten te zitten en te eten. Hier zouden we in Nederland een voorbeeld aan moeten nemen!
Zelf heb ik een pak op maat laten maken, aangezien we binnenkort veel trouwerijen hebben in de vrienden groep ;-). Je kunt alvast maar goed zijn voorbereid he ;-), wie gaat het eerst trouwen??? Misschien wij wel?? Nee hoor, grapje.... :-) Een pak laten maken (plus 3 overhemden) kost hier ongeveer 150 euro. Dat is niet veel geld voor wat je krijgt! Kwaliteit is prima en zit perfect! Anke is er in ieder geval erg blij mee.
Na 4 dagen Bangkok hebben we de bus genomen naar Railey. Toen we op de bus stonden te wachten langs een grote straat hebben we de grote eer gehad de koning van Thailand te zien. De straten werden afgezet, verkeer werd stil gelegd en iedereen moest gaan staan voor de koning. Te bizar voor woorden dat dit keer op keer wordt gedaan voor deze beste man. Ook als hij boodschapjes gaat doen bij de plaatselijke supermarkt!
Na een busreis van 16 uur hebben we de boot genomen naar Railey, een klein dorpje dat omringd is door bergen en alleen bereikbaar is dmv een longtail boot. Dat is een houten vissersboot met een flink moterblok achterop. Mooie witte stranden, een blauwe zee, twee vrouwen, lekker eten... wat wil een man nog meer ;-). De hele dag lekker op het strand liggen, en 's avonds heerlijk stappen! Ook heb ik samen met Anke en Marijn mijn eerste Bhang Lassi gedronken. Na de verhalen van Anke en Marijn kon ik dat natuurlijk niet laten. Helaas had het op mij in eerste instantie een iets ander effect... Slangen, zeepaarden en bruinvissen??? HUH?? Later begreep ik wel waar ze het over hadden!
Tijdens de tweede avond stappen in Railey hebben we Marijn gedwongen om een liedje te zingen in de plaatstelijk kroeg. Ze had het zo vaak over karaoke zingen gehad dat ze nu maar eens de daad bij het woord moest stellen. Met de summer of 69 van Bryan Adams was ze de hit van de avond! :-)
Nadat we al sprakenloos waren over hoe mooi Railey was, zijn we op weg gegaan naar de beroemde en beruchte Phi Phi eilanden van Thailand. Wij zijn naar de grootste van de 2 Phi Phi's gegaan, Ko Phi Phi Don. Dit is tot nu toe het meest toeristische eiland dat we hebben gezien in Thailand! Het leven lijkt wel wat op Salou in Spanje: overdag alleen maar bakken op het strand, dan ff douchen, je mooie party outfit aantrekken en op naar de strandfeesten en heeeel veel buckets drank ;-). Heel vervelend...
Maar wij hebben onszelf er toe gezet om ook nog iets te doen. De eerste dag zijn we naar een viewpoint gelopen waar je een heel mooi uitzicht over het eiland hebt en gisteren hebben we een boottocht gemaakt langs de beide Phi Phi eilanden, gekajakt en gesnorkeld. Er is prachtige koraal te zien bij de eilanden en veel verschillende vissen die je in Nederland alleen maar in aquaria ziet. We hebben zelfs Nemo gespot! We hebben ook gelopen over het strand van de film ''The Beach'': Maya Beach. Anke en Marijn waren erg teleurgesteld dat Leonardo niet te voorschijn wilde komen! Van mij hoefde die KWAL niet te komen... Die hadden we al meer dan genoeg gezien vanaf de boot... Haha! Het was een mooie boottocht die eindigde met een lekkere maaltijd en een mooie zonondergang.
Morgen gaan we terug richting Bangkok en dan zullen we een national park gaan bezoeken waar wilde olifanten en andere gevaarlijke wilde beesten die in dierentuin thuis horen leven. Maar dat zullen jullie de volgende keer wel lezen, als we niet opgegeten worden. EINDE!!!
De groeten van Anke, Marijn en Mark
De groeten van Anke, Marijn en Mark
18 Mei 2010 - 08:43
Maart:
Geen zorgen hoor Mark, de kwal zit bij mij op de bank :-)
Wat een leuke verhalen weer en goed te horen dat jij ook aan de Bang Lassie bent. Dat moeten we in NL ook maar gaan introduceren!
HEEEEL VEEEEL PLEZIER nog!
Oh en Marino: Israel??
XX Maart -
18 Mei 2010 - 09:24
Jos Z.:
He Mark,jij bent een goede tekst schrijver.Misschien een rede om daar te blijven????????Geniet nog even en een goede terug reis en Marijn en Anke nog een leuke vakantie zonder Mark. -
18 Mei 2010 - 09:28
Vermeulen's:
Dag reizigers,leuk weer om zo'n mooi verhaal te lezen,jullie zien er mooi en goed gebruind uit.En jij Anke,weer mooi blond!!!!!staat je goed.He Vermeulen jij een pak???(moet jij je ouders iets vertellen) .
Nog een fijne week gewenst met de dames.
Mark volgende week weer op je kamertje zonder de meiden en de Bhang Lassi
dus neem het er nu nog van.
xxx Willie Ine en Bas -
18 Mei 2010 - 14:30
Hanneke De B Uit G:
Hey Ankie,
we waren al blij dat jullie niet in Thailand waren... :s doe voorzichtig en het is maar te hopen dat bij jullie net zoveel knappe soldaten op straat zijn als hier!
dikke kus -
18 Mei 2010 - 15:57
Annie:
Marino: ik denk dat ik je ga opgeven voor Expeditie Robinson, jij wint de insecten-eet-proef!!! Mark: hoe kan het dat jij net zo bruin bent als de dames?? ;)
Anky: wanneer heb jij je haar geblondeerd??? Staat je goeeeeeeeeeeeed!
Hier gaat alles goed: Vakantie zit erop :(, school is ANTI, af en toe btje sporten en er wordt nog steeds veel gedronken ;) Have fun de laatste dagen met z'n 3tjes! dikke kus Annie :) -
18 Mei 2010 - 16:20
Frits:
Weer prachtige foto's als ik er nu naar kijk krijg ik helemaal het vakantie gevoel nog ruim twee weken en dan gaan wij ongeveer 5 weken naar Italie wij hopen ook op warm weer en in italie houden wij jullie ook in de gaten want de laptop gaat mee(knietje is weer top,Bedankt)
Groetjes Frits en Bea -
18 Mei 2010 - 16:25
Annemarie:
Insecten???? misschien iets voor in de frituur van Hapso ;-) Wat zien jullie er btw goed uit! ben erg jaloers.... goed om jullie verhalen weer te lezen.... kan niet wachten op het volgende verhaal x -
19 Mei 2010 - 10:34
Eef:
Me loooooove special milkshakes en emmers.... aaaahhhh! -
19 Mei 2010 - 17:47
Ka:
Wat een bekende foto´s ;)!! Ik krijg direct weer heimwee... snik. Hebben jullie al zeeschildpadden gezien?! Er leven er een heel aantal rond Ko Phi Phi. Vergeten jullie niet Mark weer in Bangkok veilig op het luchtschip te zetten? Jullie moeten 'm nl beschermen tegen al die gele en rode shirtjes.
Geniet samen en vooral ook van de cocktails in Singha's!!!
Liefs -
20 Mei 2010 - 12:51
Irma:
wouw !, wat een geweldig verhaal weer met prachtige foto's.
Duo Penotti en Basje hebben het hier inmiddels erg naar hun zin en genieten van hun safari in Eefde met ondergaande zon.
Nog veel gezelligheid met elkaar!
Hartelijke groeten,
Irma
20 Mei 2010 - 16:33
Irene:
Handig al die jurkjes en slippers, ik zie nog een kleding ruil dag (gaan we zondag doen met de meiden) met al jullie leuke en vrolijke jurkjes!!!!
OOH men als ik die foto's zie... aarggghhh super gaaf! en ankie is weer blond, ziet er goed uit!!!!
veel plezier nog met de wilde dieren, misschien komen jullie nog wel een wilde frau otta tegen.. gereincarneerd in een wilde olifant, heeft ze misschien grootheidswaanzig gekregen..hahahahahah
ps pakken die buckets, gewoon met emmers tegelijk! TOP!!kijken of jullie dat met de z'feesten door kunnen zetten!?
PAKKEN DIE EMMERRRRRRRRR
knuf -
20 Mei 2010 - 16:37
Mammoetbier:
ik zie jullie filmpjes nu pas... hillarisch!!!
ik denk dat die twee boksers wel een behandelingtje sportfysio kunnen gebruiken!!! :P
X -
20 Mei 2010 - 22:46
R.Z., Mams:
Hoi rakkers,
wat een plezier hebben jullie!
En Mark, mooie omschrijving wat jullie allemaal doen en nog gaan doen. En is het pak mooi geworden? Geniet nu nog maar, wij horen volgende week wel de verhalen van jou.
Anke en Marijn, veel plezier U2 en tot de volgende mail. Liefs, Ria xxx -
22 Mei 2010 - 17:15
Frau Otta:
Baasje Ankie, wanneer krijg ik weer een nieuw jasje? knuffel van Frau Otta -
22 Mei 2010 - 17:22
Mama Van Annie:
Hallo globetrotters,
jaja, ook ik volg jullie op deze fraaie reis. Errugg leuke foto's en mooie verhalen. Dames, heel veel lol nog en geniet van de buckets !!! En de insektensnacks????!!!(brrr....) -
22 Mei 2010 - 17:31
Mammoetmeerbier:
Pinksterweekend wordt een meidenweekend en jullie zijn er niet bij? Hmmmmm, dan drinken wij wel voor jullie! Hopen dat maar ook emmers heeft ;) -
22 Mei 2010 - 19:26
Jos En Wilma:
Ha Thailandgangers,
Toch merkwaardig Anke en Marijn, zo gauw Mark zich bij jullie wil voegen wordt het ineens onrustig op de plaats van bestemming! Maar gelukkig is het oproer in Bangkok al weer bezworen. Zeg Mark krijgt je jasje ook nog mouwen of is het een tropenoutfit?
Hartstikke leuk verhaal en weer hele mooie en grappige foto's. Jullie hebben zo te zien met z'n drietjes een supertijd gehad.
We blijven jullie volgen.
groeten Jos en Wilma -
23 Mei 2010 - 09:34
Jos En Ria,:
Mark, een hele goede terugreis. Wij hebben die roodhemden voor jou weggejaagd!!
Anke en Marijn, even afkicken van Mark. En nu niet van de mannen, maar van de natuur en zo genieten.
Veel liefs van ons. xxxx -
25 Mei 2010 - 18:19
Mark:
Dag Marijn en Anke,
Ik ben weer terug in Nederland ;-(, mis jullie nu al ….. Bedankt voor de twee ontzettend gezellige, leuke en mooie weken in Thailand. Het uitzwaaien op Bangkok viel reuze mee, niet zo’n emotioneel moment als 11 maart ;-). Geniet aankomende 7 weken nog heerlijk van het weer en natuurlijk van de natuur ;-). Hier in Nederland is het maar koud…..
Ik verheug me nu al op het volgende verhaal, deze zullen jullie weer zelf moeten tikken ;-).
Kusssss
31 Mei 2010 - 16:05
Ari.anneke:
dat je dat durft!!!marijn de insectenverdelger.getver.ik hoorde op de tv dat ieder mens iets van 19 insecten per jaar opeet in zijn slaap dus ik kan het wel maar doe mij maar ...ANDIJVIESTAMP!!hoe klinkt dat??of boerenkool ..is ook goed!hoor uit de reisverslagen dat jullie het erg naar je zin hebben.goed zo.ga zo door zou ik zeggen.je nichtje kan wel wat kleur van jou gebruiken.ziet nog steeds erg wit na haar operatie.vanavond doet ze haar laatste tentamen van de opleiding als het meezit.ze is nog erg moe maar met je gezonde verstand kom je ook ver.marijn kus maar weer uit zutphen.