Hangen in Udaipur
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Marijn en Anke
19 April 2010 | India, Udaipur
Welcome again to the story of 2 girls in India doing......well nothing :)
Nadat we Mt Abu achter ons gelaten hebben zijn we met de bus op weg gegaan naar Udaipur.
Naar gebleken de stad waar Octopussy is opgenomen (moest dit van mijn moeder horen, en snapte toen pas waarom hier al die borden hingen met octopussy, schaam schaam).
Aangezien we 7 dagen hier gaan verblijven hebben marijn en ik besloten om er maar eens onderzoek te doen naar de lokale bevolking, als in hangen met een lassie op een terrassie.
Nadat we de stad een beetje verkent hebben en zowaar het paleis bezocht hebben (hoezo zijn we niet cultureel??) zijn we na het eten van een overheerlijk taartje in the German bakery, Anne Birthe tegengekomen, een oerhollandse meid met heerlijke humor. Na een paar uur onze wederzijdse verhalen verteld te hebben (welke ons heeeeeeeel bekend voor kwamen), zijn we de volgende dag samen gaan shoppen. 3 hollandse dames, er was geen verkoper veilig. Met een dosis hollandse humor en koopwaar in onze tas voelde wij vrouwen ons weer helemaal tip top!!
Verder zijn we eigenlijk in de 5 dagen dat we hier zijn, niet verder gekomen dan heel veel chai thee drinken met de lokale bevolking. Het is hier heel normaal om in de middag als het te warm is, tja zelf indiers vinden 43 graden wat warmpjes, lekker een paar uur te hangen, en gedachte te wisselen over....tja van alles. Ze vinden het leuk om te horen hoe wij leven, wat we doen, maar ook te praten over India en de ontwikkelingen op politiek vlak en het veranderen/verdwijnen van de eeuwenoude tradities (ook wel verwesteren genoemd).
Zelf vind ik het erg bijzonder dat mensen echt hun levensverhaal vertellen en daar zo in op gaan, dat ze er na 2 uur achter komen dat hij al 2 uur aaneengesloten aan het praten is. En dan zeggen sorry i take so much of your time, terwijl wij alleen maar denken: we have heul veul tijd :D
Nadat we kennis gemaakt hadden met onze hotel eigenaar (een man van 25 met een hotel, wie houd er niet van hem), stond hij er op om ons te leren koken, Indiaas wel te verstaan.
Marijn en ik hebben al 5 weken de uitspraak, no we don't cook we just eat. Maar helaas ging deze vlieger niet op, we moesten hem als 2 vrouwen believen helpen met het diner (indiaase kip, en vis mjam mjam mjam). Al waren we toch heeeeel wat beter in het opeten dan het bereiden.
Vandaag zijn we naar het post kantoor geweest om daar een doos te halen om al onze overtollig balast teniet te doen, of wel met de vliegmachine naar nederland te sturen. Dit omdat toen we heen gingen we dachten dat we zeker 3 paar lange broeken, t shirts met lange mouwen en zeker 6 paar sokken nodig hadden, en dan houd ik me nog stil over de rest van de overtollig backpack inhoud.
Ach en verder......
Heeft Anke leren rijden in een tuk tuk (ook wel Riksja)
Marijn haar bikini weer eens uitgeprobeerd in het zwembad :)
Marijn voor kapper gespeelt, en Anke's haar aan de achterzijde geknipt,
En Anke de voorzijde geknipt, dus Theo ik denk toch na over een carriere switch :D :D
Hebben we een hotel hond genaamd: Gemma, hier zorgen we erg goed voor, en we denken er over om haar over te laten vliegen (ze is zoooooooo lief!!!!)
Hebben we een ceremoni bijgewoont van Siababa, dit vond ik erg speciaal. Het geloof is hier echt de basis van hun bestaan.
En verder zijn we tot de conclusie gekomen dat god de billen is vergeten bij de Indiers,
Dat brandweermannengreep in het engels, firemansgrip is, en dat is heeeeeeeeeeeeel grappig na een paar vodkaatjes teveel :D
Dat Indiaase mannen erg goed kunnen koken, en wij erg goed in eten zijn!!!
Marijn steeds beter word in Karambord en mij verslaat.
En dat de koeien op straat toch wel favoriet zijn.
Conclusie 7 dagen udaipur teveel:
Nee dus!!!
We missen jullie (maar niet teveel hoor).
Kus van Marijn en Anke
Ach en verder......
Heeft Anke leren rijden in een tuk tuk (ook wel Riksja)
Marijn haar bikini weer eens uitgeprobeerd in het zwembad :)
Marijn voor kapper gespeelt, en Anke's haar aan de achterzijde geknipt,
Dat Indiaase mannen erg goed kunnen koken, en wij erg goed in eten zijn!!!
Marijn steeds beter word in Karambord en mij verslaat.
En dat de koeien op straat toch wel favoriet zijn.
Conclusie 7 dagen udaipur teveel:
Nee dus!!!
We missen jullie (maar niet teveel hoor).
Kus van Marijn en Anke
19 April 2010 - 13:11
Phi.:
Laat die hond maar komen ;)
kus -
19 April 2010 - 13:20
Wim:
ziet er weer geweldig uit.als jullie terug kome ,eens,zal het moeilijk worden weer te civiliseren.
Anke , je blijft een bijzonder iemand. -
19 April 2010 - 17:04
Ka:
Nou nou die thaise kookkunsten willen we hier ook wel eens proeven!! Klinkt goddelijk! Hier alles goed. Ik ben mijn tijd aan het uitzitten met studeren voor het moeilijkste tentamen ever én met hopen dat die stomme gifwolk boven Europa optrekt en dat ze in Bangkok ophouwen met dat gezeur, zodat ik volgende week woensdag ook die richting op kan!!!!
Liefs
ps: Frau otta voelt zich btw wel enigszins in de steek gelaten... Jullie hebben nu zelfs al een plaatsvervanger: Gemma! -
19 April 2010 - 17:52
Eef:
jullie gaan me toch niet vertellen dat jullie je klamboe alsnog terug hebben gestuurd naar nederland? hahaha, en dat pakketje van jullie gaat er echt 10 x zo lang overdoen dan normaal met die enorme aswolk... (wel meegekregen neem ik aan?)
kus eef -
19 April 2010 - 18:58
Jos Z:
Weer leuke foto`s.fijn dat korte haar maar het kan nog korter vraag maar aan Theo en voor half geld als het moet.Jullie beginnen aardig los te komen van de westerse wereld,geweldig.groetjes vanuit Venhuizen. -
19 April 2010 - 19:36
Irene:
Die kookkunsten moeten jullie nog maar een paar keer goed oefenen, zodat jullie dat hier in NL ook nog eens kunnen doen!
ennnu wat betreft jullie pakketje.. er drijft nog steeds een aswolk van ijsland naar europa, dus het vliegverkeer komt nog niet echt op gang... maar dat maakt ook niet uit, want warme sokken hebben we in nl gelukkig ook niet meer nodig!!!! van t weekend heerlijk in de zon gezeten!!
leuke foto's btw!
X vanuit Nijmegen!! -
19 April 2010 - 19:56
Theo:
Zal wel mee vallen dat knippen , als het goed voeld is het altijd beter dan slecht bedacht!! DIKKE KUS XXX -
20 April 2010 - 18:40
Bas Breda:
You like I see!
Have fun over there!
With cow and dog!
21 April 2010 - 09:01
Annelein:
Eindelijk heb ik tijd gehad om jullie verhaal te lezen... Te gekke foto's! En anky, laat maar lekker voor je koken, als je weer in NL ben sta ik weer iedere dinsdag op de stoep hoor :)
kus Annie -
26 April 2010 - 21:20
Ria Z. (mams):
Hoi bijna zwarte?-meiden,
we bellen wel af en toe, maar reageren op foto's en berichten moet toch via deze site gaan. Want zo kun je zien, dat de kappers in India heeeel schaars zijn en Marijn dus weer een ander verborgen talent heeft!?!
Jullie vinden het nog steeds tof daar en genieten dus volop. Heerlijk. Tip om nog te bezichtigen in Jaipur: Paleis der Winden(Hawa Mahal). Die gevel(muur) is 953 meter lang en heeft zeer veel ramen e.d. en maakt diepe indruk bij de mensen. Deze tip Anke, komt van Riky, die is daar ook geweest. Heeft het trouwens geregend bij jullie?? Of was dat een droom?
Gisteren jou wel gemist, Anke maar Mark heeft veel goed gemaakt met een vrolijke bos bloemen. Liefs, mama xxx -
30 April 2010 - 08:05
Marijn:
Er is er 1 jarig hoera, hoera dat kan je wel zien dat is BEA! Gefeliciteerd met Bea allemaal, ik hoop dat jullie er een leuk feest van maken vandaag... Dat missen wij wel! :-( Maar aan de andere kant, wij hebben vandaag op safari een tijger gezien! Dat maakt het wel een beetje goed. Ik ben mijn telefoon kwijt met mijn indiase sim, dus ik ben niet meer te bereiken op dat nummer. Ga vandaag wel een nieuwe telefoon kopen dus dan ben ik weer bereikbaar op mijn nederlandse nummer. Over een aantal dagen plaatsen we weer een bericht en foto's!
kus van Anke en Marijn -
Ruben Nicolai:
proost -
30 April 2010 - 13:10
Frau Otta:
bedankt voor mijn nieuwe velletje!!! -
30 April 2010 - 13:11
Omanke:
bier = lekker -
30 April 2010 - 13:11
Mammoetbier:
hik hik *^#%$^*@(@ -
30 April 2010 - 14:57
Oma En Anja En Jaap:
Hallo meiden, hebben jullie iets aan je vingers ? Wij wachten op een nieuw bericht. En naturlijk op leuke foto's.
Heb de afgelopen dagen gebeld maar nu lees ik waarom we je niet kunnen bereiken Marijn.
Het postpakket is op 29 april aangekomen. Zijn alle kadootjes voor mij of voor oma? We gaan morgen naar de Warkense molen om de grote JOZEN-reunie te houden. We maken wel een groepsfoto en die stuur ik op.
Deartje is weer aan de beterende hand(poot).
Wil alleen maar rundergehakt en dure rosbief eten. Een van de kippen zit op 11 eieren te broeden. Papa wil ze opeten maar ik niet hoor. Kan ik je klamboe ff lenen want de meikevers vliegen momenteel door onze slaapkamer heen.
We gaan nu even naar het tweede lammetje kijken. Heb ik gisterenavond met een moeder terwereld gebracht, na een zware bevalling!! Heel veel groeten en kusjes van ons allemaal aan jullie twee.
02 Mei 2010 - 14:02
Giel&Bas:
Hi Ladies,
Dank voor het kaartje vanuit de blauwe stad...jullie accomodatie ziet er adembenemend uit:P hihi
Kisses